skip to Main Content

De ‘Pilates story’

“A man is as old as his spine is flexible.”

– Joseph H. Pilates

Het verhaal begint bij Joseph H. Pilates. Joseph Pilates groeide op in de 19de eeuw in Duitsland en was vaak ziek. Hij leed onder andere aan astma en reuma, dat maakte hem ziekelijk en zwak. Hij weigerde echter om zijn aandoeningen zijn leven te laten bepalen. Als tiener trainde hij zichzelf door middel van yoga en krachttraining om zowel lichamelijk als geestelijk sterker te worden. In 1912 verhuisde hij naar Engeland waar hij als boxer en zelfverdedigingsdocent werkte. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwam hij in een Brits kamp terecht en begon hij zijn medegeïnterneerden te trainen door gebruik te maken van de schaarse materialen en ruimte. Met zijn ‘Pilates’ instructies konden bedlegerige patiënten hun spieren aansterken, gebruik makend van hun eigen lichaamsweerstand en de veren van hun ziekenhuisbed. Hij bestudeerde de bewegingen van dieren in de natuur en samen met zijn kennis van yoga en gymnastiek verfijnde hij de oefeningen om zo kracht en uithoudingsvermogen te winnen. Hij noemde zijn techniek ‘Contrology’ omdat het een holistic workout betreft die vraagt om een mindful controle van zowel spieren als ademhaling. Pilates Zeeland biedt klassieke Pilates trainingen voor zowel beginners als gevorderden. Met persoonlijke, professionele begeleiding voor zowel maatwerk als groepslessen.

Pilatesstudio Zeeland is hét centrum voor Klassieke Pilates in Zeeland. Professionele Pilates trainers trainen het hele lichaam, met een focus op de diepere buik en rugspieren. Effectief en veilig trainen met snel resultaat. Een zeer complete oefenmethode om balans tussen lichaam en geest te versterken of te herstellen.

Voor wie is Pilates?

Pilates is voor iedereen en kan zowel preventief, pre-operatief als revaliderend worden ingezet. U kunt daarbij onder andere denken aan:
revalidatie bij nieuwe knie of heup, nek- en schouderklachten, rugklachten, herseninfarct, voetproblemen, MS, Reuma, Parkinson, Hypermobiliteit, Littekenverklevingen en Preventief.

Starten met Pilates? Maak kennis!

Zorg(mogelijkheden) op Oud-Bommenede

Back To Top